منابع انسانی راهبردی. قسمت سوم

فرصت شغلی و روش های اعلان فرصت شغلی

در بخش اول و دوم این مقاله مراحل شروع به کار استخدام نیروی کار و برند استخدامی را بررسی کردیم و در ادامه توجه شما را به قسمت سوم مقاله با موضوع پیدا کردن نامزدها در راهبردهای منابع انسانی (فرصت شغلی) جلب می کنیم.

پیدا کردن نامزدها

اعلان فرصت شغلی

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، یافتن نامزدها یک فرآیند دوگانه است که شامل اعلام فرصت‌های شغلی و شناسایی منابع نامزدها می‌شود. ایجاد یک اعلان شغلی برجسته (مثلاً از طریق آگهی تبلیغاتی) نقطه شروع خوبی است. شما باید از اعلان شغلی به عنوان یک ابزار بازاریابی استفاده کنید تا آن فرصت شغلی را به نامزدهای منفعل اطلاع‌رسانی کرده و با آنها به اشتراک بگذارید. مهم است که اطمینان حاصل کنید اعلان شغلی شما به گونه‌ای باشد که شغل مورد نظر و شرکت شما را به طور مؤثری به نامزدهای مناسب معرفی کند.
نقطه شروع اول، تهیه یک شرح شغل دقیق است. یک شرح شغل، مهم‌ترین و بنیادی‌ترین ویژگی‌های شغل را بیان می‌کند. یعنی تمام آن جزئیات دقیق باید مشخص شود. اگر این یک موقعیت شغلی جدید است، باید نقش شغلی را شناسایی کنید، از جمله یک خلاصه، فهرستی از وظایف کلیدی و نیازمندی‌ها (مانند تحصیلات و تجربه). این فرآیند مشخص می‌کند که شما در یک نامزد عالی به دنبال چه ویژگی‌هایی هستید، و اطمینان می‌دهد که در طول فرآیند، جزییات درستی را با آن نامزد به اشتراک بگذارید.
داشتن یک شرح شغل به معنای داشتن یک اعلان شغلی نیست. این دو ابزار کاملاً متفاوت هستند و برای اهداف مختلفی به کار می‌روند. شرح شغل، یک ابزار داخلی است و برای ارائه جزییاتی درباره وظایف شغلی استفاده می‌شود. در حالی که اعلان شغلی ابزاری است که هدف آن جلب توجه و متقاعد کردن نامزدهای برجسته است.

“توجه به موارد زیر ضروری است:
• یک شرح شغل، ابزار داخلی است که جزییاتی از کار را ارائه می‌دهد.
• یک اعلان فرصت شغلی، یک ابزار بازاریابی خارجی است که نامزد عالی را جذب می‌کند.”

اما هیچ کسی نمی‌گوید که فراهم کردن یک اعلان شغلی برای یک موقعیت شغلی خالی، کار آسانی است. این کار می‌تواند چالش برانگیز باشد.
هدف از یک آگهی شغلی، جذب مجموعه قدرتمندی از نامزدها است که بتوان از میان آنها انتخاب کرد. برای انجام این کار، مجبور خواهید بود که از اصول اولیه کار فراتر بروید، فراتر از وظایفی که باید انجام شوند و به نامزدهای بالقوه اجازه دهید که در داخل سازمان‌تان جست‌وجو کنند و بدانند که چرا باید بخواهند، به جای کار کردن برای رقیبان شما، برای شما کار کنند. یک اعلان شغلی بسیار خوب، دارای چند مؤلفه کلیدی است.

فرصت شغلی

مثالی از یک اعلان شغلی ضعیف

شرکت ABC به دنبال یک دستیار اجرایی با ۱ تا ۳ سال سابقه پشتیبان اجرایی، مدیریت پروژه و برنامه‌ریزی حوادث برای کار در بخش فروش است.
این موقعیت نیازمند پی‌گیری گسترده فروش با نرم‌افزار پیشتاز است. هماهنگی و ارتباط روزانه با مدیران فروش درباره عملکرد حساب‌ها.
توانایی اولویت‌بندی، یک ضرورت است. این موقعیت هم‌چنین نیازمند مهارت خوب سازمانی، مهارت‌های چند وظیفه‌ای و بین‌فردی قوی است.
توانایی تایپ‌کردن ۶۰ کلمه در یک دقیقه، داشتن مهارت خوب در مایکروسافت آفیس با تأکید ویژه بر اکسل، مورد نیاز خواهد بود
فقط در صورتی که ۱ تا ۳ سال سابقه فعلی منشی‌گری همراه با مهارت تایپ و اکسل دارید، رزومه‌تان را به شکل ورد به آدرس ایمیل abccompany@email.com ضمیمه کنید.”

بله این یک اعلان شغلی واقعی است که از یک تابلوی اصلی شغلی کپی برداری شده است – ما تنها نام شرکت و ایمیل را تغییر دادیم . خسته‌کننده!

مثالی از یک اعلان شغلی قوی 

به کدام یک درخواست خواهید فرستاد؟

“جست‌وجوی یک دستیار اجرایی-شرکت ABC – شهر، اوهایو

آیا یک متخصص مایکروسافت آفیس هستید و در ایجاد برگه‌های گسترده (در اکسل) استعداد دارید؟ آیا به خودتان افتخار می‌کنید که همه را به جایی که نیاز به آمادگی، تمرکز و به موقع بودن دارد، می‌رسانید؟ آیا به دنبال فرصت عالی بعدی در یک شرکت شگفت‌انگیز در حال رشد هستید؟ دیگر جست‌وجو نکنید!
شرکت ABC، یک تأمین‌کننده پیشرو در مواد شیمیایی تخصصی، به دنبال یک دستیار اجرایی است که به تیم فروش ما در شهر ، ایالت اوهایو ملحق شود. در این نقش، شما پی‌گیری گسترده فروش را مدیریت کرده و عملکرد حساب را با مدیران فروش به شکل روزانه هماهنگ کرده و در میان خواهید گذاشت. شما کنترل‌کننده ترافیک هوایی فروش خواهید بود.

نامزد عالی در اولویت‌بندی و مسئولیت‌های چندگانه، یک استاد است و دارای:

  • مدرک تحصیلی ترجیحاً لیسانس، با ۱ تا ۳ سال تجربه پشتیبانی اجرایی، مدیریت پروژه و برنامه‌ریزی حوادث است.
  • مهارت‌های برجسته سازمانی است.
  • مهارت‌های ارتباطی و بین‌فردی با یک جهت‌گیری خدمات مشتری، بسیار خوبی است.
  • مهارت‌های مایکروسافت آفیس ضروری است و اکسل و توانایی تایپ ۶۰ کلمه در دقیقه، بسیار ضروری است.

شرکت ABC یک شرکت کوچک اما با رشد سریع است که متعهد به موفقیت مداوم و پیشرفت کارکنان ما است. ما حقوق‌های رقابتی و مزایای سخاوتمندانه‌، همراه با برنامه زمانی انعطاف‌پذیری در یک محیط کاری معمولی پیشنهاد می‌دهیم.
در صورتی که دارای صلاحیت‌های فوق هستید و به دنبال محلی می‌گردید که به آن نام خانه بگذارید، جایی که می‌توانید تنوع روزانه ایجاد کنید، به صورت برخط در www.abccompanycareers.com درخواست دهید یا رزومه فعلی‌تان به همراه حقوق پیشنهادی‌تان را به پست الکترونیک abccompany@email.com ارسال کنید.”

این خیلی بهتر نیست؟ آیا می‌توانید احساسی نسبت به فرهنگ سازمانی داشته باشید؟ آیا این کار لذت‌بخش‌تر از سایر کارها، به نظر نمی رسد؟ نحوه نوشتن آگهی‌های شغلی، به طور مستقیم بر روی انواع نامزدهایی که جذب و در نهایت استخدام خواهید کرد، تأثیر می‌گذارد. اگر نامزدهای کمتر از حد متوسط به شما مراجعه می‌کنند، شاید باید درباره نحوه نوشتن موقعیت شغلی‌تان، بازنگری کنید.

“در دنیای جذب و استخدام، انواعی از تعاریف وجود دارند که شاید برای استخدام‌کنندگان عادی ناآشنا باشند. در یک مفهوم کلی یک “نامزد” کسی است که شما برای یک شغل مد نظر قرار می‌دهید.

خصوصیات کلیدی درخواست دهنده یا نامزد یک شغل چیست؟

  • درخواست‌دهنده/نامزد: کسی که برای یک موقعیت شغلی باز، درخواست می دهد.
  • درخواست‌دهنده/نامزد/ مجموعه استعداد : گروهی از درخواست‌دهندگان که برای موقعیت شغلی رقابت می‌کنند.
  • نامزد: یک درخواست‌دهنده که به طور جدی برای یک موقعیت شغلی، مورد توجه قرار گرفته است (به مرحله مصاحبه دعوت شده است).
  • نامزد الگو : نامزدی که برای یک موقعیت باز شغلی پیدا کرده وبه سراغش رفته‌اید، بر خلاف نامزدی که کار شما را پیدا کرده و درخواست داده است.
  • مجموعه استعدادها: گروهی از متقاضیان، نامزدهای احتمالی، کسانی که علاقه‌شان را به کار کردن در شرکت شما ابراز کرده‌اند، حتی با وجودی که فرصت شغلی که با مهارت‌های آنها متناسب باشد در حال حاضر وجود ندارد.
  • یک نامزد که مدعی نهایی یک شغل است و می‌تواند یک پیشنهاد کاری دریافت کند.
  • نیروی کا: کسانی که توسط سازمان، استخدام شده‌اند.”

تمام اعلان‌های شغلی، بدون توجه به شیوه نوشتاری، باید شامل برخی از اجزای بنیادین باشند.

آگهی فرصت شغلی

اجزای بنیادین اعلان‌های شغلی

۱- عنوان شغل:

یک عنوان شغلی داخلی واقعی، اغلب عنوانی نیست که باید در بازاریابی شغل برای مخاطبین وسیع‌تری استفاده ‌شود. یک عنوان شغلی شاید خیلی طولانی و گیج‌کننده باشد و به اندازه کافی کار مورد نظر را شرح ندهد یا اینکه در صنعت به رسمیت شناخته نشود. چنین عنوانی می‌تواند مشکل‌ساز باشد.
برای مثال، استفاده از عنوان مدیر فروش، به احتمال زیادی شما را به نامزدهایی می‌رساند که علاقه‌مند به فروش هستند. اما استفاده از عنوان مدیر بازاریابی، شاید بتواند نه تنها نامزدهای فروش، بلکه محقق بازاریابی، ارتباطات بازاریابی و نامزدهای روابط عمومی را نیز جذب کند.
همین‌طور، عنوان طراح (Designer) شاید شما را به طراح گرافیکی که به دنبالش هستید، برساند. اما هم‌چنین احتمال دارد که رزومه‌هایی از طراحان شبکه، طراحان CAD، طراحان داخلی، طراحان صنعتی یا حتی طراحان مکانیک نیز دریافت کنید. زمانی که صرف می‌کنید تا مطمئن شوید که عنوان برای مخاطب مورد نظر شما مناسب است، بیشتر زمانی که برای جست‌وجو در میان رزومه‌های اشتباهی که دریافت کرده‌اید را جبران خواهد کرد. مطمئن شوید ازعنوانی استفاده خواهید کرد که برای نامزدهای هدفی که به دنبالشان هستید، قابل تمایز و تشخیص باشد. یک جست‌وجوی سریع کلمات کلیدی در میان تابلوهای شناخته شده اعلان شغلی به شما کمک خواهد کرد عنوانی را تعیین کنید که نامزدهای احتمالی‌تان، به راحتیآن عنوان را پیدا کنند.

۲- وظایف و نیازمندی‌ها:

با استفاده از شرح شغل، فهرستی از مهم‌ترین مسئولیت‌ها و نیازمندی‌هایی که لازم است در اعلان شغلی آورده شوند را تهیه کنید. بر روی مهم‌ترین جنبه‌های شغل متمرکز شوید. به خاطر داشته باشید بسیاری از جویندگان کار، از طریق لوازم همراه (گوشی‌های همراه) جست‌وجو می‌کنند، به همین دلیل، استفاده از نکات کلیدی هدف، خواندن را آسانتر می‌کند. در هر حال، باید رویکرد “مختصر و ساده” را به کار ببندید. در صورتی که یک فهرست بلند بالا – برای مثال، فهرستی با ۲۵ نکته کلیدی- ارائه دهید، نامزدها را از دست خواهید داد. بعدها، طی فرآیند استخدام، می‌توانید به نامزدها یک کپی از شرح شغلی که شامل تمام جزییات است، ارائه دهید.

بیشتر بخوانید
رویکرد شرایط اقتصادی در تازه ترین نظرسنجی جهانی مکنزی،2024

۳- قابلیت‌های‌تان را به نامزدها نشان دهید:

شما نه تنها متقاضیان را ارزیابی می‌کنید، بلکه آنها نیز شما را ارزیابی می‌کنند. همانند مثال بالایی، شما باید متقاضیان را متقاعد کنید که چرا باید برای شما کار کنند. چرا شرکت شما، یک مکان عالی برای کار کردن است؟ چه چیزی شما را از شغل‌ها یا شرکت‌های مشابه متمایز می‌کند؟ این درخواست چه تأثیری در بهتر شدن حرفه نامزدها خواهد داشت؟

۴- یک چیز جذاب و گیرا ارائه دهید:

راهی برای جلب توجه جویندگان کار، پیدا کنید. در مثال بالا، آیا شما یک متخصص مایکروسافت آفیس (Microsoft Office) هستید که در ایجاد برگه‌های گسترده مهارت دارید؟ آیا این عنوان جذاب‌تر از عنوان ” باید توانایی استفاده از مایکروسافت آفیس (MS office) را داشته باشید” نیست. نکته مهم، متمایز کردن شغل و شرکت‌تان از سایر اعلان‌های شغلی است که برای مشاغل مشابه وجود دارند. هم‌چنین توجه داشته باشید که ما هر دو “Microsoft Office” و “MS Office” را در اعلان شغلی ارجاع داده‌ایم تا ارتباط جست‌وجوی کلمات کلیدی را افزایش دهیم.

۵- آن را شخصی کنید :

در آگهی شغلی، به طور مستقیم با نامزدها صحبت کنید. برای مثال، “شما کنترل‌کننده ترافیک هوایی فروش خواهید بود،” استفاده از “شما” در شرح شغل، به نامزد کمک می‌کند که خود را در آن نقش تجسم کند و با فرصت پیشرو، بیشتر ارتباط بگیرد.

۶- برای من چه سودی دارد؟:

متأسفانه بیشتر نامزدها، واقعاً اهمیتی نمی‌دهند که شما چه چیزی می‌خواهید. آنها می‌خواهند بدانند چه چیزی از این شغل به دست می‌آورند. امتیازاتی که برای نامزدها جذابیت داشته باشند، چه چیزهایی هستند؟ آیا آنها به دنبال دستمزدهای رقابتی، مزایای عالی و صندوق پس‌انداز بازنشستگی (۴۰۱K) هستند؟ آیا شرایط کاری انعطاف‌پذیری فراهم می‌کنید؟ آیا این نقش، فرصت پیشرفت دارد؟
شاید لازم باشد که برای ارائه فرصتی که بتواند به خوبی جذاب و گیرا باشد، نوآوری داشته باشید، اما مجبورید که در شرح شغلی واقع‌گرا نیز باشید. اگر این یک شغل کثیفی است، به نامزدها بگوییدکه این شغل کثیفی است. شاید بعضی‌ها بگویند که نامزدها را نترسانید. اما شما هم نمی‌خواهید پول و زمانتان را هدر دهید فقط برای اینکه بفهمید نامزدها بعد از اطلاع از جزییات واقعی شغل، به آن علاقه‌‌ای ندارند.

۷- اطلاعات شرکت:

شما شرکت‌تان را می‌شناسید اما هر کسی شما را نمی‌شناسد، از کاری که انجام می‌دهید و محلی که واقع شده‌اید اطلاعی ندارد و به طور یقین، نمی‌داند که چرا شرکت شما یک محل عالی برای کار کردن است. مطمئن شوید که با گنجاندن جزییاتی درباره شرکت، به نامزدها کمک خواهید کرد شرکت و فرهنگ‌تان را بشناسند. با گنجاندن اطلاعاتی به شکل لینک در تارنمای شرکت، می‌توانید در مقایسه با یک آگهی شغلی، اطلاعات بیشتری درباره خودتان ارائه دهید.
توجه: زمان‌هایی وجود دارد (برای مثال زمانی که می‌خواهید برای موقعیت شغلی که هنوز پر است، یک جایگزینی انجام دهید) که شاید تصمیم داشته باشید که یک آگهی پنهان ارائه دهید، به این معنی که نام شرکت در اعلان شغلی ذکر نشود. یک چیز که باید به خاطر داشته باشید این است که زمانی که یک تبلیغ پنهان انجام می‌دهید، تعداد پاسخ‌ها به آگهی شما ممکن است کمتر شود. نامزدها ممکن است کمی برای درخواست دادن به شغلی که حاوی نام شرکت نیست، نگرانی داشته باشند. برخی از فرصت‌های ترس، جعلی هستند و برخی دیگر نمی‌خواهند با استخدام‌کنندگان شخص ثالث که گاهی تبلیغ پنهان انجام می‌دهند، کار کنند. اگر یک اعلان شغلی پنهان انجام می‌دهید، منتظر نتایج باشید و اعلان دوباره را مد نظر قرار دهید و در صورتی که تعداد پاسخ مورد نظرتان را دریافت نکردید، نام شرکت را در آگهی قید کنید.

۸- فرآیند درخواست چگونه باشد؟:

فرآیند درخواست را تا آنجا که ممکن است برای نامزدها ساده و راحت کنید. یا یک لینک برای صفحه شغلی تارنمای شرکت ایجاد کنید و یا اینکه برای ارسال رزومه‌ها، یک آدرس ایمیل ارائه دهید. توجه داشته باشید که آیا برای این نقش، نامزدها باید رزومه ارسال کنند یا کامل کردن یک درخواست مناسب‌تر است. مطمئن شوید تمام مراحل درخواست، آسان باشند و آنها را فهرست کرده‌باشید، طوری که نامزدها از تلاش برای دادن درخواست شغلی دست نکشند.

باید توجه داشت که در این فهرست، از حقوق و جبران خدمات صحبتی به میان نیامده است. در اکثر موارد، اعلان شغلی محل مناسبی برای به اشتراک گذاشتن مقدار دقیق جبران خدمات نیست. این اطلاعات بهتر است در فرآیند مصاحبه ارائه شوند. با این حال، می‌توانید اشاره‌ای به مزایای رقابتی مانند خدمات پزشکی، دندانپزشکی، بینایی‌سنجی، و حمایت‌های مرتبط با ناتوانی‌ها داشته باشید. ممکن است در استفاده از برخی سایت‌های اعلان شغلی نیاز باشد جبران خدمات را به شکل عددی ذکر کنید. در این صورت، باید تصمیم بگیرید که آیا ارزش استفاده از این منابع را دارد یا خیر.
اگر جبران خدمات شما رقابتی است، اشاره نکردن به آن در آگهی دارای استثنا است. در صورتی که کمتر از بازار پرداخت می‌کنید، مثلاً به دلیل اینکه یک کسب‌وکار کوچک یا عام‌المنفعه هستید، بهتر است یک دامنه حقوق ارائه دهید تا نامزدهایی که خواهان دستمزدی بالاتر هستند را از ابتدا حذف کنید. به خاطر داشته باشید، وقتی یک دامنه حقوق را درج می‌کنید، متقاضیان معمولاً فکر می‌کنند که مستحق حد بالایی دامنه حقوق هستند.
ما قبلاً اشاره کردیم که این بخش از فرآیند می‌تواند چالش‌برانگیز باشد و نیازمند اطلاعات زیادی است که باید به شیوه‌ای جذاب جمع‌آوری و ارائه شوند. اما بسیار مهم است که با یک رویکرد بازاریابی، تمامی این اجزا را در اعلان شغلی‌تان بگنجانید. شاید برایتان مفید باشد که مدل‌های متفاوتی از آگهی شغلی برای کاربردهای مختلف ایجاد کنید.
برای مثال، می‌توانید برای جویندگانی که می‌خواهند اطلاعات بیشتری داشته باشند، کل آگهی را با بیشتر جزییات ارسال کنید. بعد از آن، برای رسانه‌های جمعی می‌توانید از یک خلاصه کاری کوتاه‌تر با ویژگی‌های محدودتر استفاده کنید. یا شاید تصمیم بگیرید تنها در یک آگهی که پست می‌کنید (یا برای نامزدهای منفعل ارسال می‌کنید) فقط نکات کلیدی را قید کنید، برای آنکه از سردرگم‌شدن مخاطبین توسط مقدار زیادی جزییات، جلوگیری کنید. در صورتی که تصمیم به استفاده از یک مدل متفاوت آگهی شغلی دارید، می‌توانید آنها را با جزییات بیشتردر تارنمای شرکت قرار دهید.

آگهی را به کجا ارسال کنید

آگهی را به کجا ارسال کنید.

بعد از آنکه آگهی فرصت شغلی‌تان را درست کردید، حالا باید چه کاری با آن بکنید؟ زمانی که مشخص کردید کجا می‌خواهید شغل یا منبع را به نامزدها بفرستید، باید چند عامل را مد نظر قرار دهید، از جمله: محل شرکت، بازار کار محلی، سطح موقعیتی (شغلی) که باید پر شود، محدودیت‌های مالی و زمانی، حقوق و مزایا و تصویر شرکت.

برخی از محل‌هایی که می‌توانید آگهی فرصت شغلی را کار کنید از این جمله هستند:

۱- تارنمای شرکت و سایت‌های رسانه‌های جمعی:

اولین محلی که باید کارتان را آگهی کنید، تارنمای شرکت است. و ترجیحاً در محل واضحی مثل یک صفحه مشاغل و حرفه‌ها باید توجه کنید که: آیا صفحه مشاغل تارنمای شرکت، به طور واضحی برجسته است؟ پیدا کردن صفحه و بررسی فرصت شغلی و درخواست، چقدر برای نامزدها آسان است؟ این خطر وجود دارد که با هر بار کلیک جوینده کار، برای مشاهده فرصت شغلی یا ارسال درخواست برای شغل، نامزدها را از دست بدهید. از اینرو فرآیند را ساده کنید!
قرار دادن آگهی فرصت شغلی در صفحه مشاغل تارنمای شرکت، یک گام بزرگ رو به جلو است، اما اگر می‌توانید آنرا یک گام جلوتر ببرید، مطمئن شوید که یک بخش شغلی استخدامی دارای برند ایجاد کنید. برندسازی استخدام، برای آن شخصی که باید برای شرکت شما کار کند، حاوی دلایل قانع‌کننده‌ است (جمله “چه سودی برای من دارد را به خاطر بسپارید) و ممکن است دارای توصیه‌نامه‌های کارمندی، عکس‌ها و اطلاعاتی درباره استخدام در شرکت شما باشد.

“جو اسمیت، نماینده فروش:

“من عاشق کار در شرکت ABC هستم، زیرا تعادل کار و زندگی در این شرکت، عالی است. من با تعداد زیادی از افراد صمیمی و خلاق کار می‌کنم و این امکان را دارم که بتوانم زمان زیادی را در خانه کنار خانواده‌ام باشم.”

صفحه رسانه‌های اجتماعی شرکت نیز محل عالی برای بازاریابی فرصت‌های شغلی است. علاوه بر آن، این کارمی‌تواند به کارکنان‌تان اجازه دهد به آسانی فرصت‌های شغلی را با شبکه‌های اجتماعی خودشان، به اشتراک بگذارند. برای اعلان‌های رسانه اجتماعی، شاید بخواهید از مدل کوتاه شده آگهی شغلی استفاده کنید که خوانندگان را به اعلان کامل شغلی در تارنمای شرکت ارجاع می‌دهد.

بیشتر بخوانید
تاثیر کووید 19 بر حقوق و دستمزدها

۲- معرف‌ها:

معرف‌ها منبع شماره یک برای بدست‌اوردن نامزدهای برتر در استخدام هستند. به افرادی فکر کنید که شاید بتوانند کسی را به شما معرفی کنند و می‌توانید اعلان شغلی را با آنها به اشتراک بگذارید. منابع احتمالی برای معرف‌ها، کارکنان کنونی، کارکنان گذشته، مشتریان، فروشنده‌ها و حتی پستچی‌‌ها هستند. به یاد داشته باشید این فقط در رابطه با معرف هایی نیست که اعلان شغلی را با او به اشتراک می‌گذارید، بلکه در رابطه با کسانی نیز هست که این معرف‌ها در نهایت آگهی شما را با آنها به اشتراک خواهند گذاشت.

۳- دفاترامور بیکاری/کاریابی:

دفاتر امور بیکاری و شرکت‌های کاریابی دوست دارند اعلان‌های شغلی شما را داشته باشند. این کار به آنها کمک می‌کند برای مشتریانشان، استخدامی پیدا کنند و بهتر از همه اینها، آنها منابع رایگان اعلان‌های شغلی هستند.

۴- فارغ‌التحصیلان مدرسه‌‌ای/دانشگاهی:

بیشتر کالج‌ها، دانشگاه‌ها و حتی مدارس فنی‌وحرفه‌ای و آموزشگاه‌های فنی حرفه ای، دارای مراکز شغلی هستند. آنها نیز دوست دارند برای مشتریانشان، دانش‌‌آموزان فعلی‌شان و حتی فارغ‌التحصیلانشان فرصت‌های شغلی پیدا کنند. مطمئن شوید که با مدارسی ارتباط برقرار خواهید کرد که متناسب با نیازهای شغلی شما هستند و فرصت‌های شغلی‌تان را با آنها به اشتراک بگذارید. این یک منبع رایگان دیگر برای شما است!

۵- شبکه سازی:

شبکه سازی، یکی دیگر از منابع عالی برای پیدا کردن نامزدها است. همانند معرف‌ها، شما اعلان‌تان را با شبکه‌هایی (از افراد که در تعامل هستید) به اشتراک می‌گذارید که آنها آن اعلان را با کسانی که در شبکه‌شان هستند، در میان بگذارند. شاید بخواهید به روش‌های خلاقانه‌ای فکر کنید. این روش‌ها به شما کمک می‌کنند که از طریق شبکه سازی، اعلانتان را اطلاع‌رسانی کنید. آیا برای تان امکان‌پذیر است که برای کارکنان‌تان یک کارت ویزیت (شغلی) تهیه کنید تا آنرا به هر نامزد بالقوه‌ای که احتمالاً ملاقات می‌کنند، بدهند؟ مطمئن شوید که از مزایای استفاده از کانال‌های رسانه‌های اجتماعی برای اطلاع رسانی در میان افراد شبکه‌تان، بهره‌مند خواهید شد.
مطمئن شوید که شبکه‌های مناسبی را هدف‌گذاری می‌کنید. شاید بخواهید که در میان مخاطب هدف منابع مختلف شبکه، جست‌وجو کنید. اگر می‌خواهید کارکنان دبیرستانی کارآزموده را برای بستنی فروشی استخدام کنید، از یک رسانه اجتماعی یا گروه‌های شبکه‌ای که نوجوانان را مورد هدف قرار می‌دهند، استفاده کنید. همان گروه شبکه، شاید برای مشاغل حسابداری مناسب نباشند، با این حال، شبکه حسابداری شما شاید ارتباطاتی (از طریق بچه های نوجوان) داشته باشند که برای به اشتراک‌گذاری شغل بستنی‌فروشی مناسب هستند – حتماً توجه ویژه‌ای به هدفمند‌سازی مخاطب‌تان داشته باشید.

۶- گروه‌های حرفه‌ای:

تقریباً هر تخصصی دارای انجمنی است که افراد می‌توانند ملحق شوند. یکی از مزایای تعلق داشتن به یک گروه شبکه حرفه‌ای، اشتراک‌گذاری فرصت‌های شغلی است. بعضی از این گروه‌ها، گزینه‌ای برای به اشتراک‌گذاری رایگان مشاغل ارائه می‌دهند. اما، در صورت رایگان نبودن اشتراک‌گذاری، متعجب نشوید. اگر چه میزان پاسخ شما ممکن است کمی کمتر از تابلوی معمول اعلانات شغلی باشد، شاید بتوانید نامزدهای با کیفیت بالاتری را به دست‌آورید که نیازهای شما را با دقت بیشتری انعکاس دهند.

۷- تابلوی شغلی:

اگرچه تابلوهای اعلانات شغلی، در حال از دست دادن تأثیرشان هستند، اما هم‌چنان شاید یک ابزار عالی برای اطلاع رسانی سریع فرصت شغلی و گرفتن پاسخ تقریباً سریع باشند. اگر فرصت ندارید که منتظر شبکه و استفاده از راه حل‌های جایگزین باشید، تابلوهای شغلی را امتحان کنید. تعدادی از تابلوها را امتحان کنید تا ببنید که کدام یک برای شما بهتر است. اثربخشی آنها بر اساس نوع کار، صنعت و محل، متفاوت خواهد بود. مطمئن شوید که آیا استفاده اول از تابلوی اعلان، یک آزمایش رایگان ارائه می‌دهد. این می‌تواند یک روش عالی باشد که به شما آزمایش رایگان بدون گذاشتن تأثیر منفی بر بودجه‌تان را امکان‌پذیر می‌کند.
“برای مثال، Workpolic، یک منبع اینترنتی عالی برای مشاغل در کانادا است. در ایالات متحده Indeed.com و Monster.com منابع عالی برای مشاغل تخصصی هستند. در ایران پلتفرم کارکو و  همشهری. با این حال، برای مناطق به خصوصی از ایالات متحده، سایر تابلوهای شغلی یا منابع استخدام/ شبکه ای برخط شاید مؤثرتر باشند. منابع رسانه‌های جمعی، از قبیل Linkedin، یک منبع عالی برای انواعی از مشاغل در سراسر دنیا هستند. تابلوهای جدید اعلان شغل به طور مداوم وارد بازار می‌شوند و چیزها را تغییر می‌دهند، پس در صدر آن باشید.”

۸- منابع سنتی:

زمانی که توجه می‌کنید که نامزدهای‌تان کجا باید به دنبال کار بگردنند، برخی از منابع سنتی رسانه‌ای را فراموش نکنید. آیا آنها به رادیو گوش می‌دهند؟ آیا آنها روزنامه می‌خوانند؟ اگر اینها محل‌هایی هستند که نامزدهای تان وقت می‌گذرانند پس این منابع را حذف نکنید. اما زمان و پول‌تان را برای آگهی‌های روزنامه‌ای هدر ندهید، اگر نامزدهای هدف شما ترجیح می‌دهند اخبار را به جای روزنامه، از منابع اینترنتی دریافت کنند. گزینه‌های دیگری که بر اساس بودجه‌تان می‌توانید مد نظر قرار دهید، شامل بیلبوردها تبلیغاتی و مجله‌های تبلیغاتی تجاری/صنعتی هستند.

۹- تبلیغات کاغذی:

بسته به فرصت شغلی ، یک گزینه تبلیغاتی مؤثر مقرون‌به صرفه، ایجاد برگه‌های تبلیغاتی است که می‌توانید در تابلو‌ی اعلانات و دکه های روزنامه‌فروشی ( برای مثال مغازه‌های خاروبار فروشی، کافی‌شاپ‌ها یا کتابخانه‌ها) قرار دهید یا  در رویدادهای شبکه به اشتراک بگذارید.

۱۰- نمایشگاه‌های شغل:

بسیاری از شهرها، انجمن‌های تخصصی و مدارس، حامی مالی نمایشگاه‌های شغلی هستند. به اشتراک‌گذاری اعلان فرصت شغلی در این رویدادها، یک روش عالی برای جذب متقاضیان، بررسی متقاضیانی که رزومه‌شان را همراه می‌آورند و اطلاع‌رسانی درباره فرصت شغلی شما هستند. هزینه شرکت کردن در یک نمایشگاه شغلی می‌تواند به طور وسیعی متفاوت باشد و برخی از آنها نیز شاید گران باشند.
زمان تصمیم‌گیری درباره شرکت کردن در یک نمایشگاه شغل، کنترل کنید که کدام شرکت‌های دیگری در آن شرکت خواهند کرد (آیا رقیبانتان آنجا هستند؟)، در آن رویداد، چه نوع نامزدهایی بازاریابی می‌شود (آیا مخاطبین مد نظر شما آنجا حضور دارند؟) و سوابق حضور و شرکت گروه حامی مالی را در گذشته بررسی کنید. در صورتی که گروه در گذشته حضور نداشته، یک کپی از فهرست شرکت‌کنندگان درخواست کنید تا بتوانید نامزدهایی که شاید شخصاً ندیده‌اید را پیگیری کنید.
هم‌چنین می‌توانید در محل شرکت و نسبت به نوع فرصت شغلی و تعداد فرصت‌هایی که می‌خواهید پر شوند، یک نمایشگاه شغلی در محل شرکت برپا کنید. یک نمایشگاه در محل، می‌تواند برای فرصت‌های شغلی مانند انبارداری یا خدمات مشتری مؤثر باشد. در این موقعیت‌های شغلی متقاضیان می‌توانند بعد از دادن درخواست‌شان، به سرعت ارزیابی شده و مورد مصاحبه قرار گیرند. 

نکته نهایی درباره اعلان شغلی این است که فراموش نکنید فرصت شغلی را با کارکنان فعلی به اشتراک بگذارید. در صورتی که نگذارید نیروی کارتان بدانند در حال استخدام هستید، یک منبع رایگان نامزدها را از دست خواهید داد – هم از لحاظ اینکه کارکنانتان می‌توانند کسانی را برای موقعیت (شغلی) معرفی کنند و هم خودشان یک نامزده بالقوه برای آن موقعیت باشند. 

متوجه مسائل اخلاقی عدم اطلاع‌رسانی به نیروی کار خود باشید. چه احساسی خواهید داشت اگر ببینید که یک کار عالی برای شما در شرکت خودتان برای عموم اطلاع رسانی شده اما کسی درباره آن به شما مراجعه نکرده است؟ هیچ کسی بهتر از کارکنان فعلی، از عملکرد شما آگاهی ندارند.
نهایت چیزی که می‌تواند در اینمورد برایتان اتفاق بیافتد از دست دادن یک کارمند کلیدی است، چرا که او احساس کرده که نادیده گرفته شده است. اگر کسی را می شناسید که شاید به موقعیت شغلی علاقه‌مند است، آن موقعیت را با او در میان بگذارید. اگرآنها  برای آن موقعیت مناسب نیستند، بگذارید علتش را بدانند. این یک روش عملکردی خوب است که هنگام اعلان شغلی داخلی (در داخل شرکت) برای مدت کوتاهی قبل از اعلان خارجی می‌توانید برای متقاضیان داخل (شرکت) مدنظر قرار دهید. همیشه باید آنچه که لازم است برای حفظ احساس ارزشمندی کارکنانتان انجام دهید و آنها را مطلع نگه دارید.

منبع یابی نامزدها در اعلان شغلی

منبع یابی نامزدها

همانطور که قبلاً ذکر شد، روش “ارسال کن و دعا کن” به تنهایی، بهترین راهبرد استخدام نیست. با یک اعلان شغلی، اکثریت نامزدهایی که به آگهی شما دسترسی می‌یابند، آنهایی هستند که در جست‌وجوی شغل فعال هستند یا هم‌اکنون بیکارند و به دنبال استخدام هستند. شما می‌خواهید این منبع نامزدها را لحاظ کنید اما نمی‌خواهید نامزدهای منفعلی که در حال حاضر مشغول به کارند و شاید به دنبال یک تغییر شغل برای یک فرصت شغلی مناسب هستند را از دست بدهید یا نادیده بگیرید. شما باید چنین نامزدهایی را منبع یابی کرده و پیدا کنید.
کلید موفقیت منبع‌یابی، شناسایی کلمات کلیدی است که به شما کمک خواهد کرد نامزدهایتان را پیدا کنید؛ بیشتر منبع یابی از طریق اینترنت انجام می‌گیرد. هنگام منبع‌یابی، بهتر است که ترکیب متفاوتی از کلمات کلیدی را امتحان کنید تا بتوانید بهترین هماهنگی را پیدا کنید. شاید لازم باشد که برای ترکیب درست کلمات کلیدی برای هر منبعی که برای جست‌وجو استفاده می‌کنید، چندین بار تلاش کنید. زمانی که کلمات درست را پیدا کردید، فهرست ترکیب جادویی‌تان را نگه دارید تا برای تکرار جست‌وجو درباره منابع، در آینده استفاده کنید.

بیشتر بخوانید
مدیریت استعدادها

منظور از کلمات کلیدی در منبع یابی نامزدهای فرصت شغلی چیست؟

اینها کلمات یا ترکیبی کوتاهی از کلمات هستند که بر روی محل، عنوان، و یا مهارت‌ها و نیازمندی‌های فرصت شغلی تمرکز دارند. استفاده از کلمات کلیدی زیاد، جست‌وجو را فشرده می‌کند، اما شاید نامزدهای زیادی را حذف کند. استفاده از کلمات کلیدی کمتر، نامزدهای بیشتری را در اختیار شما می‌گذارد، اما مجبور خواهید بود که خودتان، نامزدهای نامرتبط را حذف کنید. هنگام درست کردن رشته جست‌وجو، دو چیز را به خاطر بسپارید:
هنگام درست کردن رشته جست‌وجو از عملگرهای منطقی مانند و (and)، یا (or)، نه (not) استفاده کنید.
اگر می‌خواهید جست‌وجو فقط برای یک گروه واژه انجام شود، علامت نقل قول (” “) را در دو طرف گروه واژه قرار دهید. برای مثال، اگر می‌خواهید یک مدیر بازاریابی پیدا کنید و نتایجی که فقط یکی ازکلمات گروه واژه را دارند، حذف کنید، از “مدیریت بازاریابی” استفاده کنید.
برای مثال شما می‌خواهید درباره دستیار اجرایی که قبلاً نیز اشاره شد، جست‌وجو کنید. کلمات کلیدی شما می‌توانند به این ترتیب باشند:

• دستیار اجرایی (عنوان)

• کارکنان پشتیبانی (عنوان)

• پشتیبان فروش (عنوان)

• مایکروسافت آفیس (MS Office) مهارت

• اکسل (مهارت)

• توانایی تایپ ۶۰ کلمه در هر دقیقه (مهارت)

• مدیریت پروژه (مهارت)

• برنامه ریزی رویداد (مهارت)

• پیگیری فروش (مهارت)

• مدرک لیسانس”

منابع منبع‌یابی چیست؟

منابع نامحدودی وجود دارند که می‌توانید با استفاده از آنها نامزدهایتان را پیدا کنید. یافتن منابع بیشتر به شکل اینترنتی انجام می‌گیرد، پس واضح است که سه منبع مطلوب منابع، مبتنی بر شبکه هستند.

۱- اینترنت

شبکه جهانی یک پایگاه داده وسیع است که منتظر شما است که از آن استفاده کنید. این منبع، جزء منابع رایگان است. با استفاده از مرورگر شبکه دلخواه‌تان، به همراه کلمات کلیدی معین شده وعملگرهای منطقی، می‌توانید از اینترنت برای بررسی رزومه‌ها، انتشارات، ارائه‌ها، آگهی‌ها، فهرست راهنما، فهرست کارکنان و … استفاده کرده و نامزدهای احتمالی را برای فرصت شغلی مورد نظرتان شناسایی کنید. زمانی که نام یا اطلاعات تماسی به دستتان رسید می‌توانید با برقراری ارتباط، فرصت شغلی را به اشتراک بگذارید.

۲- بانک رزومه

تابلوهای اصلی شغل (برای مثال Indeed، Monster، Careerbuilder، DICE) و حتی انجمن‌های تخصصی، بانک‌های رزومه ارائه می‌دهند، که بیشتر آنها برای کاربران مقرون به صرفه هستند. نامزدهایی که به دنبال شغل هستند می‌توانند رزومه‌شان را برای بررسی کارفرمایان، بارگذاری کنند. تمام چیزی که باید انجام دهید، جست‌وجوی سایت‌ با استفاده از کلمات کلیدی است که برای فرصت‌شغلی‌تان ایجاد کرده‌اید. اغلب این رزومه‌ها در سیستم برای همیشه باقی می‌ماند. امکان دارد هنگام جست‌وجوی یک بانک، رزومه نامزدی را پیدا کنید که دیگر در دسترس نیست یا رزومه‌اش قدیمی شده است و سابقه مربوطه را نداشته باشد. اما در صورتی که مورد مناسب بالقوه را پیدا کردید، می‌توانید اغلب با اطلاعات فعلی به او دسترسی پیدا کرده و از علاقه او (برای فرصت شغلی شما) آگاهی پیدا کنید.

۳- رسانه‌های اجتماعی

رسانه‌های اجتماعی دیگر ابزار همیشه در حال رشد بوده و همانند اینترنت، یک منبع رایگان است. اپلیکیشن‌های رسانه اجتماعی چون همیشه در حال اضافه شدن هستند و ممکن است محبوبیت‌شان را از دست بدهند، مهم است که جدیدترین وبهترین آنها را تحت کنترل داشته باشید تا مطمئن شوید که با یک ابزار اجتماعی داغ آن لحظه مرتبط خواهید بود.
ویژگی‌های نامزدی را که به طور ایده‌آل می‌خواهید پیدا کنید را در نظر داشته باشید. این به شما کمک می‌کند تصمیم بگیرید کدام رسانه‌ اجتماعی را هدف قرار دهید. مانند سایر منابع، برای یافتن یک مورد مناسب بالقوه، از فهرست کلمات کلیدی خود برای جستجوی مشترکین استفاده کنید.
“امروزه، یکی از داغ‌ترین ابزارهای حرفه‌ای رسانه‌های جمعی، LinkedIn است. LinkedIn، بسته به مخاطبین شما، یک روش عالی منبع یابی است. برخی‌ زمینه‌ها، از جمله کارگران عادی، زیاد از لینک‌دین استفاده نمی‌کنند، در حالی که حضور مجریان فروش، بالا است. به خاطر داشته باشید که آن‌جاهایی را جست‌وجو کنید که مخاطب هدف‌تان بیشتر حضور دارد و از آن منابع استفاده می‌کند. توسعه LinkedIn همانند بسیاری از منابع مدتی طول خواهد کشید.
از آنجایی که LinkedIn یک روش مبتنی بر شبکه است، موفقیت شما به طور مستقیم در گرو قدرت شبکه شما و شبکه کسانی است که با شما در تعامل هستند (با شما در تعامل و ارتباطند). لازم خواهد شد که ارتباطات شبکه‌ای ایجاد کنید تا به نامزدهایی که می‌خواهید در ارتباط باشید، دسترسی پیدا کنید و برای آنکه به شکل بهتری فرصت شغلی‌تان را برای افراد علاقه‌مند به نمایش بگذارید، در گروه‌های مناسبی عضو شوید. فرقی نمی‌کند که یک اشتراک رایگان در LinkedIn دارید و از چیزهای رایگان آن استفاده می‌کنید، LinkedIn به شما کمک می‌کند به میلیون‌ها نامزد عالی دسترسی پیدا کنید.”
بزرگترین چیزی که باید درباره منبع‌یابی به یاد داشته باشید، شبکه‌سازی است. شما فرصت شغلی‌تان را با کسانی به اشتراک می‌گذارید که شاید به آن علاقه داشته باشند و یا بی‌علاقه باشند. اما این همیشه به ارتباط مستقیمی که با یک شخص انجام می‌دهید، مربوط نیست – بلکه به افرادی نیز مربوط می‌شود که متعاقباً آن فرصت را با شبکه خود به اشتراک می‌گذارند.

گرفتن پاسخ از نامزدهای منفعل

پذیرندگی منبع

یکی از سخت‌ترین چیزها درباره منبع‌یابی، گرفتن پاسخ از نامزدهای منفعل است. هیچ راه حل جادویی برای غلبه بر این مسئله وجود ندارد و به نظر می‌رسد که هر روز سخت‌تر می‌شود. همه ما خواهان بهترین نامزدها هستیم و تعداد محدودی از بازیگرهای الف آن بیرون هستند که بر سر آنها رقابت وجود دارد. این نامزدها اغلب، مقدار زیادی ایمیل استخدام، شماره تماس و پیام‌های رسانه جمعی دریافت می‌کنند که نمی‌توانند به همه آنها پاسخ دهند یا به سادگی برای پاسخ دادن بی علاقه می‌شوند.
بهترین روش پیشنهادی ما این است که از طریق ایمیل تماس برقرار کنید و کمترین مداخله را داشته باشید و چندین گزینه برای پاسخگویی به آنها پیشنهاد کنید. سپسس پیشنهاد می‌کنیم که با یک تماس تلفنی، به نامزد بالقوه اطلاع بدهید که برای آنها یک ایمیل فرستاده‌اید و به آنها بگویید که در صورت لزوم جعبه هرزنامه (Spam) ایمیلشان را کنترل کنند، به این ترتیب می‌توانید با آنها ارتباط شخصی بیشتری برقرار کنید.
گزینه‌های خلاقانه دیگر، فرستادن پیام‌های متنی، کارت‌های الکترونیکی و حتی نامه‌نگاری به شکل سنتی است که می‌توانید برای جلب توجه نامزدها به فرصت شغلی‌تان استفاده کنید. شما نمی‌خواهید که نامزد بالقوه‌تان را بی‌جهت تعقیب کنید و آنها را تا حدی آزار دهید که برند استخدامی‌تان و رابطه آتی‌تان را خدشه‌دار کند، بلکه قصد شما این است که صمیمانه علاقه‌تان را نشان دهید.

“بهترین روش برای ارتباط سرد یک نامزد، رسیدن به نامزدی که قبلاً تعاملی با او نداشته‌اید، این است که صادق باشید.
پرطرفدارترین نامزدها احتمالاً قبلاً تماس‌های زیادی دریافت کرده‌اند؛ تماس شما فقط یکی از آنها است. فرقی نمی‌کند که یک ایمیل صوتی یا یک پست الکترونیک فرستاده باشید، شما باید پیامتان را برای جلب توجه نامزد مدنظرتان، برجسته و گیرا کنید. ایمیلی نفرستید که به نظر عادی و کلیشه‌ای است. یک به این دلیل که امکان دارد مستقیم به جعبه هرزنامه برود و دو اینکه احتمال دارد فوراً بدون آنکه مطالعه شده حذف شود. به جای آن، ایمیل‌تان را مخصوص آن نامزد درست کنید (سفارشی کنید).
به آنها درباره یک چیز به خصوصی از پیشنه‌شان که نظرتان را جلب کرده بگویید یا چیزی که بتوانید به فرصت شغلی‌تان علاقه‌مند‌شان کنید. بسیاری از ایمیل‌ها به وسیله گوشی همراه خوانده می‌شوند، از اینرو پیام‌تان را خلاصه کنید. در همین حال نیز ایمیل صوتی که بسیار مبهم است نیز نفرستید. به دقت توضیح دهید چه کسی هستید، آن شخص را چگونه پیدا کرده‌اید و درباره چه چیزی که همان فرصت عالی شغلی‌تان است، با آنها تماس گرفته‌اید. به آنها دلیلی بدهید که با شما تماس بگیرند و بخواهند که بیشتر اطلاعات بگیرند. اما زیاد هم رمزآلو نباشید، که در اینصورت پاسخی دریافت نخواهید کرد.”

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

مربیگری فردی/ دکتر عبدالرضا حافظی
نظام جامع مدیریت منابع انسانی/ دکتر عبدالرضا حافظی
توسعه مهارت های رهبری / دکتر عبدالرضا حافظی
مدل های رهبری اثربخش/ دکتر عبدالرضا حافظی
فرهنگ آرمانی در سازمان ها/دکتر عبدالرضا حافظی
آموزش و توسعه منابع انسانی/ دکتر عبدالرضا حافظی
کانون ارزیابی و توسعه شایستگی ها/ دکتر عبدالرضا حافظی
مربیگری توسعه کار و کسب ها/ دکتر عبدالرضا حافظی