منابع انسانی راهبردی.قسمت دوم

برند استخدامی چیست؟

در بخش اول این مقاله مراحل شروع به کار استخدام نیروی کار را بررسی کردیم و در ادامه توجه شما را به قسمت دوم مقاله با موضوع برند استخدام در  راهبردهای منابع انسانی جلب می کنیم.

برند استخدام

آیا شرکت‌تان یک برند استخدامی معین دارد؟
باید داشته باشد! فرقی نمی‌کند که اندازه شرکت‌تان چقدر است یا چند بار اقدام به استخدام می‌کند، یک برند استخدامی که به خوبی تعیین شده، کلیدی است که شرکت شما را از رقبا متمایز می‌کند. به خاطر داشته باشید که رقابت شما در زمینه استخدام شاید فقط با شرکت‌هایی نباشد که با آنها در رابطه با محصول یا خدمات رقابت می‌کنید، بلکه این رقابت هم‌چنین با شرکت‌هایی است که برای کارکنان جدید رقابت می‌کنید. تمام شرکت‌ها به یک مهندس مکانیک نیاز ندارند، اما کلاً تعدادی از آنها به دنبال دستیاران اجرایی و حسابدارهای خوبی هستند و شما هنگامی که موضوع استخدام مطرح است، با تک تک آن شرکت‌ها، بدون توجه به اندازه و صنعتی که دارند، رقابت می‌کنید.  

برای آنکه برند استخدامی‌تان را مشخص کنید، باید به برند و عمق سازمان‌تان، اشراف کامل داشته باشید. یک برند خلق شدنی نیست، بلکه از قبل وجود دارد و شما فقط باید آنرا مشخص کرده و از طریق کانال‌های استخدامی انتقال دهید.

کانال های استخدامی مرتبط با برند استخدامی تان

  • تارنمای شرکت
  • امضای ایمیل
  • کاریابی‌های اینترنتی
  • ابزارهای جذب و استخدام (سؤالات مصاحبه)
  • غرفه نمایشگاه شغلی
  • اپلیکیشن‌ها
  • هر گونه مطالب جنبی دیگری که برای استخدام استفاده می‌شود.

یک برند استخدامی شامل فرهنگ و شهرت شما به عنوان یک کارفرما است، یعنی آنچه باعث می‌شود شما یک جای عالی برای کار کردن باشید. آن چیزی است که شما به کارکنان‌تان، در کنار سایر اشکال ملموس جبران خدمات ارائه می‌دهید. به بیان ساده‌تر، آن یک شرح نوشته شده از فرهنگ شرکت شما است.

“یک برند استخدامی شامل فرهنگ و شهرت شما به عنوان یک کارفرما است، یعنی آنچه که شما را به یک جای عالی برای کار کردن تبدیل می‌کند.”

استخدام

برند استخدامی چیست؟

درست همانند بازاریابی (یا برندسازی) محصولات یا خدمات‌تان است، برند استخدامی شما باید به طور مداوم و به دقت، اطلاع‌رسانی شود، به این منظور که بتواند به درستی منعکس کند که کار کردن برای شرکت شما به چه شکل است. این فقط درباره اطلاع‌رسانی به مخاطبان خارجی که به برند استخدامی شرکت اهمیت می‌دهند، نیست، بلکه تجربه کارکنان فعلی شما نیز باید مد نظر قرار گیرد. برندسازی استخدام تنها یک ابزار بازاریابی استخدام نیست، بلکه یک ابزار مشارکت و حفظ کارکنان است که به آنها کمک می‌کند در کارشان پرثمرتر و متعهدتر باشند.

مرحله اول: تعیین پیشنهاد ارزش استخدام (EVP)

اولین و بزرگترین مشکل شما این است که مشخص کنید پیشنهاد ارزش استخدامی‌تان (EVP) چیست؟
به این معنی که، شما به عنوان یک کارفرما چه چیزی می‌توانید پیشنهاد دهید.
چه چیزی شما را از سایر استخدام‌کنندگان متمایز می‌کند؟
چرا کارکنان می‌خواهند برای شرکت شما کار کنند؟

بیشتر بخوانید
چگونه زنان میتوانند از پس موانع در دنیای کار سازمانی برآیند؟

این مرحله اغلب با بررسی مأموریت یا اهداف یک شرکت آغاز می‌شود، زیرا برند استخدامی باید همسو با برند شرکت و فرهنگ سازمانی آن باشد. نمی‌توانید به دلخواه خود، برند استخدامی‌ای ایجاد کنید که ارزش‌ها یا باورهایی را که در محیط کار نشان داده و ترویج می‌شوند، ارائه نکند.
برای موفقیت، باید ویژگی‌های متمایزکننده سازمان خود را مشخص کنید، یعنی ویژگی‌هایی که سازمان شما را به یک مکان عالی برای کار کردن تبدیل می‌کند. برندهای قوی پیشنهادهای ارزش استخدامی دارند که از طریق رفتار و عمل نشان می‌دهند چرا شما باید کارفرمای انتخابی باشید. این برندها اغلب احساسات را برمی‌انگیزند و مزایای ملموسی به همراه دارند.

مرحله ۲: انتقال برند

بعد از آنکه EPV را مشخص کردید، زمان آن می‌رسد که اطلاع‌رسانی به مخاطبانتان را شروع کنید. زمان اطلاع‌رسانی و انتقال برند استخدامی، اغلب مؤثر است که وانمود کنید در حال بازاریابی محصولات یا خدمات شرکت‌تان هستید و همان اصول بازاریابی را برای پیام استخدام به کار بگیرید.
بخش بازاریابی شرکت برای جذب و حفظ مشتری‌ها چه کاری انجام می‌دهد؟
آن ایده‌ها را برای جذب و حفظ مشتری‌های‌تان که همان کارکنان‌تان هستند به کار ببندید. برند استخدام را فقط به شکل خارجی (به شکل یک ابزار استخدام یا سایر ابزارهای بازاریابی) تبلیغ نکنید ، بلکه برای تقویت رفتارهای مطلوب در داخل سازمان و کمک به افزایش بهره‌وری و حفظ کارکنانتان، آنها را به صورت داخلی (در داخل سازمان) نیز اطلاع رسانی کنید.
کدام یک اول به وجود آمده… مرغ یا تخم‌مرغ؟
برای اطلاع‌رسانی و تبلیغ برند شرکت باید پیامی مشخص کنید که با مخاطبان مناسب ارتباط برقرار کند. اما برای آنکه بتوانید پیام مناسبی ایجاد کنید، باید مخاطب‌تان را بشناسید. با چیزهایی که ذکر شد، اغلب پیام‌هایی با مدل‌های مختلف خواهید داشت که برای کانال‌های ارتباطی مختلف طراحی شده‌اند با این حال، موضوع اصلی پیام باید ثابت باشد و همیشه به پیشنهاد ارزش استخدامی (EVP) که قبلاً مشخص شده، اشاره کند.

مرحله ۳: مخاطب را مشخص کنید.

پیام برای چه کسی تعیین شده است؟ در رابطه با استخدام، این پیام برای کسانی است که امیدوارید به شرکت‌تان جذب کرده و استخدام کنید.
آیا با نامزدهایی که فعالانه به دنبال استخدام هستند، ارتباط برقرار می‌کنید؟
یا می‌خواهید کسانی را جذب کنید که به دنبال کار جدیدی نیستند اما دقیقاً همان چیزی هستند که برای شرکت‌تان نیاز دارید؟

آگهی برند استخدامی باید بر روی ایجاد پیامی متمرکز شود که فرهنگ سازمانی و EVPهایی که برای یک کارمند احتمالی لذت بخش است را مد نظر قرار دهد. یعنی موضوعاتی که باعث شود یک جوینده کار بخواهد برای شما کار کند. شما می‌توانید از طریق نگاه کردن به کسانی که در حال حاضر کارمندتان هستند و با تعیین اینکه کدام یک از آنها بازیکن الف (کارمندان خوب) هستند، مخاطب هدفتان را مشخص کنید. سپس فهرستی از ویژگی‌هایی که آن افراد دارند و شما می‌خواهید در کارکنان جدید نیز وجود داشته باشند را تهیه کنید، نحوه تشخیص آن ویژگی‌ها را در نامزدها و جاهایی که نامزدهای احتمالی (با چنان ویژگی‌هایی) حاضر می شوند را تعیین کنید.

بیشتر بخوانید
۱۰ راهبرد برای درس‌های موفقیت از جف بزوس، گوگل، ایلان ماسک، وار ‌بای‌پارکر.قسمت دوم

انتقال برند

مرحله ۴: پیام را تعریف کنید.

پیام برند استخدامی شما باید بر روی موضوعات اساسی تأکید داشته باشد، یعنی موضوعاتی که برای مخاطب شما بیشترین اهمیت را دارد. مخاطب شما در اینجا، کسانی هستند که می‌خواهید استخدامشان کنید. اما به خاطر داشته باشید که پیام ارزش پیشنهادی باید واضح، صادقانه و برای همه جذاب باشد. برندی درست نکنید که برای شما نیست یا احتمالاً کارمند جدید بعد از استخدام، به سرعت کارش را ترک کند. هم‌چنین مهم است که به یاد داشته باشید که کارکنان فعلی شما بهترین سفیران برند شما هستند. مطمئن شوید که آنها برندی که سعی در انتقال آن دارید را درک کرده و باور دارند. هنگام تولید پیام‌های برندسازی مختلف، برای تعریف EVP، شاید به کار بردن فرآیند چهار D (مطلوب، متمایز، قابل انتقال و پایا) که در بازاریابی استفاده می‌شود، کمک کننده باشد.

مطمئن شوید که پیامتان (فرایند ۴ D) را دارد :

  • مطلوب (Desirable) است: چیزی که مشتری‌ها می‌خواهند.
  • متمایز (Distinctive) است: نشان می‌دهد که شرکت‌تان چگونه چیزی متفاوت از سایر رقیبان ارائه می‌دهد (از موقعیت فعلی کارمندی آنها متفاوت است.)
  • قابل انتقال (Deliverable) است: آنچه که به کارمندان احتمالی پیشنهاد می‌دهید باید دقیق و قابل اعتماد باشد.
  • پایا (Durable) است: پیام باید در طول زمان دوام بیاورد (نه آن چیزی که نمی‌توان دستکاری یا بازنویسی کرد، بلکه باید یک ویژگی باشد که در بلند مدت از بین نرود.)

یک برند قوی استخدامی در شرکت‌تان ایجاد کنید!

اگر چه برند استخدامی در سطوح زیادی وجود دارد، اما بسیاری ازما از طریق تارنمای یک سازمان، به برند آن سازمان پی می‌بریم. و چون بیشتر جویندگان کار، از اینترنت برای بخش بزرگی از جست‌وجوی شغلی‌شان استفاده می‌کنند، منطقی است که تارنمای یک شرکت یکی از قدرتمند‌ترین ابزارهای برند استخدامی باشد.|
جست‌وجوی اینترنت، نمونه‌های واقعاً خوبی از برندهای استخدامی ارائه می‌دهد که شما می‌توانید به آنها مراجعه کنید، به عنوان مثال:

  • “Corporation (target.com)، یک پیام ساده و در عین حال مؤثری در صفحه شغلی خود دارد که می‌گوید “فقط در یک جا کار نکنید، جایی که دوست دارید، کار کنید.” آنها تعهدشان به رضایت شغلی کارکنان را با “احساس خوشحالی” بیان می کنند و اساس رفاه شغلی را در به چالش‌کشیده شدن و رضایت در کار می‌دانند. آنها هم چنین تعهدشان به مشارکت جمعی و مسئولیت اجتماعی را به این طریق به نمایش می‌گذارند که فرصت‌هایی برای کارکنان برای دواطلب شدن در جوامع محلی‌شان فراهم می‌کنند.
  • مایکروسافت (Microsoft.com)، نه تنها غول بزرگ صنعت فناوری اطلاعات است؛ هم‌چنین دارای یک برند استخدامی بسیار قوی و قابل احترام است. صفحه شغلی آنها دارای این پیام است، “آینده‌تان را قدرتمند کنید.” باکس جست‌وجوی صفحه تارنمای شرکت، تنها نمی‌گوید که “جست‌وجو کن،” به جای آن دارای این پیام است “برای فرصت‌های شگفت‌انگیز جست‌وجو کن.” شرکت برای آنکه تعهدش را به تنوع نشان دهد، لینکی با عنوان “فرهنگ عمومی ما را بررسی کنید” دارد. آنها هم‌چنین لینک‌هایی برای آخرین فناوری و داستان‌های کارکنان داخلی به اشتراک گذاشته‌اند. مایکروسافت تمام تلاش خود را برای نفوذ در فضای جویندگان کار انجام می‌دهد.
  • P&G (us.pg.com) نیز یک برند استخدامی کامل و قدرتمند دارد. صفحه شغلی شرکت، برای برانگیختن قابلیت‌ها، جویندگان کار را به چالش می‌کشد و به آنها لینکی با عنوان ” Fit Finder Quiz پیشنهاد می‌دهد تا بهترین محلی که می‌توانند استعدادهای‌شان را در داخل شرکت به کار گیرند را تعیین کند. آنها هم‌چنین رهبران سازنده (شرکت) و نیز تعهدشان به ایجاد یک تأثیر مثبت بر روی جامعه و محیط را به نمایش می‌گذارند.
بیشتر بخوانید
به خودت احترام بگذار

برند قوی استخدامی

بله، اینها مثال‌هایی از سازمان‌های چندین میلیون دلاری با بودجه‌های عظیم بازاریابی هستند، اما اصولی که برای برندسازی استفاده می‌کنند، می‌تواند به آسانی حتی در کوچکترین استخدامی‌ها با بودجه‌های کمتر نیز به کار برده شود.”
یک برند استخدامی چیزی نیست که در یک جلسه بعدازظهری تعیین شود. هم‌چنین برنامه‌ای نیست که بتوان به شکل یک نوآوری تحولی، برای سازمان ایجاد و اجرا کرد. برند استخدامی انعکاسی از آن‌چیزی است که سازمان شما به عنوان یک فرهنگ ارائه می‌دهد، به طور عمیقی ریشه دارد و مهم‌تر از هر چیز دیگری، واقعی است.
برند استخدامی شما، در بیرون از سازمان، یک تجربه استخدامی مورد انتظار است، در حالی که در داخل، نحوه رفتار شما با کارکنان‌تان بوده و فرهنگ سازمانی را انعکاس می‌دهد. اگر بعد از بررسی متوجه شدید که فرهنگ‌تان آن نوع محیطی را ایجاد نمی‌کند که بتواند یک محیط مثبت استخدامی ارائه دهد، پس شاید زمان آن فرا رسیده است که فرهنگ‌تان را ارزیابی کرده و تغییر دهید.

» قسمت سوم این مقاله بزودی منتشر خواهد شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

مربیگری فردی/ دکتر عبدالرضا حافظی
نظام جامع مدیریت منابع انسانی/ دکتر عبدالرضا حافظی
توسعه مهارت های رهبری / دکتر عبدارضا حافظی
مدل های رهبری اثربخش/ دکتر عبدالرضا حافظی
فرهنگ آرمانی در سازمان ها/دکتر عبدالرضا حافظی
آموزش و توسعه منابع انسانی/ دکتر عبدالرضا حافظی
کانون ارزیابی و توسعه شایستگی ها/ دکتر عبدالرضا حافظی
مربیگری توسعه کار و کسب ها/ دکتر عبدالرضا حافظی